Anticelulit Dijeta

Spomenuli smo da je jedan od uzroka pojave celulita tecnost u masnim stanicama. Ali tu je dobra vest da mozete resiti ovaj problema gotovo potpuno promenama u vasoj ishrani Anticelulit Dijeta . I zaista nije tako tesko. Vi samo morate napraviti nekoliko promjena i uvrstiti  neke određene namirnice u isharnu a neke izbaciti .

Klasik anticelulit paket sadrzi :

AMQAT + plan ishrane + 20 VacuStep —12.000 din

Anticelulit dijeta 

Prvo, smanjiti so.

Previse  soli  utice na telo da zadrzi vodu . Vase tielo treba samo 200-250 natrijuma dnevno. Sve vise od toga ce uticati na nepotrebno zadrzavanje tecnosti. Ako vam je  tesko smanjiti so mozete koristiti i druge zacine da bi stvorili   super ukus . mozete koristiti cili u prahu, kari , kim, majcinu dusicu , ili bilo kojoj od Vasih omiljenih zacina!
Samo da bude jasno, i dalje mozete koristiti so u stvari vasem telu treba natrijum . Ali jednostavno ne treba ga previse  uneti .

Drugo, piti vodu , za kozu bez celulita .

Cekajte , Moram piti vise vode da bise oslobodila od viska  tecnosti ? Zar to nije totalno nelogicno ? Jeste ! Ali , to je istina. Voda ispira bubrege, zapravo ispira celi probavni sistem . I to je vrlo vazno jer se cuva vas metabolizam , i omugucava da vas metabolizam  radi ispravno. Takodje, cete luciti više vode (mokriti), a odredjena kolicina tecnosti ce doci iz masnih stanica.  Voda je dobra !

Jesti anticelulitne namirnice koje pomazu da se smanjiti visak tecnosti .
Namirnice koje smanjuju celulit :

  1. Brusnice:  Brusnice su apsolutno ukusne ! Brusnice su ucinkovit borac protiv  celulita  jer su prirodni diuretik i pomaze u borbi protiv masnih globula u nasem limfnomi sistemu . Osim toga, sok od brusnica pomaze kod ciscenja jetre i poboljsava vase vezivno tkivo.
  2. Celer je super hrana. Prvo, sto ce te zapravo sagorijeti vise kalorija nego sto ih uneste kad jedete celer. Takodje, celer je nisko  zasicen mastima, ali visoko zasicen vitaminima. Osim toga, to je prirodni diuretik koji pomaze tijelu izlucivanje  viska tecnosti  i nadutosti koja moze napraviti celulit vidljivijim . Takodje , poboljsava tonus koze, cak i ako niste zabrinuti zbog celulita. Celer je hrana koja svakako treba biti dio vase ishrarane.
  3. Spargle ,  Svi smo culi da stres uzrokuje pojacano deponovanje masti , ali jeste li znali da folna kiselina pomaze da se smanji stres? Spargla ima u izobilju folne kiseline. dodajte sparglu vasoj anticelulit dijeti / ishrani, jer je to jos jedan prirodni diuretik, i moze pomoci u borbi protiv masnoca uzrokovanih stresom.
  4. Riba: Masna riba je bogata omega-3 masnim kiselinama. Omega-3 masne kiseline jacaju kozu. Jedan od razloga zbog koj ih muskarci ne dobijaju celulit, jer je njihova koza deblja. Ako jedete omega-3 masne  kiseline to  pomaze da nadoknadite  razliku u strukturi koze . Takodje, plava riba pomaze u  smanjenju upala , pomaze  i jaca limfni sistem. Imaju antioksidanse i  pomaze nase telo da se oslobodi od viska tecnosti .
  5. Masline: Jedna od glavnih stvari koje treba imati na umu je da celulit izgleda puno gore na kozi koja je dehidrirana.  Dakle, treba  zadrzati kozu dobro hidriranu !

Za Hidriranost koze

ANTICELULIT HRANA

Zdrave masti hidriraju  kozu, a pomazu u odrzavanju tecnosti  u stanicama koze. A ne u masnim stanicama, semenke, orasasti plodovi i ulja takodje mogu pomoci. Laneno seme : od semena, laneno ce biti vas novi najbolji prijatel. Laneno ima veliku  hranjivu  vrednost i mozete ga posuti na bilo sta. Ali ono sto je najvaznije  podrzava nivo  estrogena i stimulise rast kolagena. To jaca vasu kozu i smanjuje pojavu celulita.

Dodatci ishrani  i neki vitamini su  od vitalnog znacaja za zastitu i sprecavanje razgradnje vezivnog tkiva u telu. Neki od tih dodataka, kao sto su vitamin C i vitamin E moze se naci u vocu. Medjutim, Glukozamin, snazan anticelulit borac, ne moze se naci u  vocu, mora se uzeti kao dodatak. Preporuka uzimati 1.200 mg dnevno. Neki od najefikasniji anticelulit tretmana su Vacu Step , Power Plate ,Ultrazvucna Kavitacija …

​Anticelulit Tretman  Mezoterapija

 

Prvo treba odrediti stadijum celulita , zatim se na mestima celilta ubrizgavaju kokteli supstance koje ubrzavaju cirkulaciju krvi, kao na primer ekstrakt articoke, ili za ubrzano sagorevanje masnoce kofein, L- karnitin, prokain. U nasem studiju Mezoterapija se vrsi bez igle sa trenutno najboljim aparatom Pro3Son najpoznatije svetske firme Promoitalia. To je inovatina i sinergijska tehnologija koja dovodi do trenutnog i odmah vidljivog  rezultata , jer kombinuje :

– Akusticne talase

– Ozon rasprsivac
– Infracrvene zrake
– Povrsnski  diodni laser

– Specificni aktivni principi (jedinstvene formulacije).

Napredni softver kombinuje razlicite tehnologije , Sledeci odredjene protokole za svaki odredjeni tretman.

Banovo Brdo ,Udbinska 28 ,

tel. 062 852 1010

Anticelulit Tretman za  Edematozni i Fibrozni Celulit

Ray LightCode photobiomodulation uredjaj. Photobiomodulation je kombinacija biohemijskih reakcija koje su u interakciji između 880 nm svjetlo i receptora ćelija. Tri sonde omogućuju da se tretmani rade na licu, tijelu i dekolte području. Za veće površine, sonde su opremljeni posebnim valjcima koji ujedno vrse i Limfnu drenazu.  Tretmani su relativno kratki i potpuno neinvazivni.

indikacije:

– edematozni i fibrozni celulit

– antiaging

– Resurfacing

– limfna drenaža

– P.E.F.S  od prve do poslednje faze

Sliming Studio
Banovo  Brdo  Udbinska 28
tel . 062 852 1010

NAJBOLJIH 20 ANTICELULIT NAMIRNICA

Ukoliko zelite da pobedite celulit usresredite se na sledecu hranu a izbegavajte hranu podobnu za stvaranje celulita o kojoj mozete vise procitati u istoimenom postu.

1. MAHUNARKE ANTICELULIT NAMIRNICE

Mahunarke su pune vlakana, ali isto tako bogate proteinima i predstavljaju odlicnog saveznika u borbi protiv celulita. Takodje sadrze kalcijum koji je znacajan u borbi protiv masti kao i kalijum koji pomaze u borbi protiv zadrzavanja tecnosti.

 

2. OVSENE I ZOBENE PAHULJICE ODLICNE KAO ANTICELULIT HRANA

Dorucak je najvazniji dnevni obrok za osobe koje pate od celulita. Oni koji redovnu jedu zitarice teze u proseku 4 kg manje od onih koji to ne cine. Pored toga sadrze i vlakna koja su odlican sagorevac masti i odrzava podignutim nivo energije ceo dan, ali i antioksidante vazne borce protiv celulita.

3. ORASI DOBRA ANTICELULIT NAMIRNICA

Kao jos jedan visokoproteinski izbor, orasi su takodje puni hranljivih sastojaka. Samo dva brazilska oraha obezbedjuju vam preporuceni dnevni unos znacajnog antioksidanta selena. Sadrzi i vitamin E koji poboljsava cirkulaciju kao i kozu,  i monozasicene masti – one pomazu organizmu u sagorevanju masti i uklanjanju celulita.

4. AVOKADO PROTIV CELULITA

Mozda jeste bogat kalorijama ali je prepun vaznim masnim kiselinama koje poboljsavaju zdravlje koze i cirkulaciju, a isto tako avocado moze pomoci vasem telu u sagorevanju masti. Takodje sadrzi: vitamin E znacajan za zdravu kozu i beta sitosterol ovo vlakno pomaze u borbi protiv holestrerola i moze poboljsati cirkulaciju koja je vazan faktor u borbi protiv upornog celulita.

5. BANANE ANTICELULIT HRANA

Kao odlican pojacavac krvnih sudova, banane jesu nenadmasene za zdravu cirkulaciju i kozu bez celulita, dobra su uzina u bilo koje doba dana. Sadrze i kalijum koji se bori protiv zadrzavanja tecnosti, vitamin B6 koji je jos jedan borac protiv zadrzavanja tecnosti i magnezijum koji pomaze u borbi protiv stresa i sprecava ga da izazove gojenje

6. ANANAS SUPER NAMIRNICA PROTIV CELULITA

Ananas izaziva antiupalnu aktivnost u telu, sto moze da pomogne u borbi protiv zadrzavanja tecnosti kao i u zalecenju ostecenih vlakana kolagena. Sadrzi i vitamin C za koji se veruje da je najvazniji vitamin u borbi protiv celulita i proteinske rastvarace koji pomazu organizmu u upotrebi ove vitalne hranljive grupe. Ananas je odlican antioksidant i diuretik pa je samim tim fenomenalan saveznik u ciscenju tela od toksina.

7. KRUSKE PROTIV CELULITA

Odlicne su za detoksaciju, kruske mogu da smanje ucinke zagadjivaca u sistemu, potpomazuci limfu. Takodje sadrze jod koji pomaze u stimulisanju usporenog metabolizma, vlakna koja su takodje pomagaci u mrsavljenju i znacajna su za zdravo varenje i kalijum koji kao sto smo gore rekli, pomaze u borbi protiv zadrzavanja tecnosti a i protiv  celulita.

8. BOBICE ANTICELULIT SNAGA

Bobice spadaju u najbolju antioksidantnu hranu bore se protiv secera, masti i drugih zagadjivaca koji ostecuju kozu, dovode do pojave celulita i stvaraju efekat oljustene pomorandze. Takodje sadrze vitamin C koji je snazan detoksifikator i pomaze u jacanju koze, kao i gama linoleicnu kiselinu koja se nalazi u kupini, pomaze izvesnim tipovima masnih tela da sagore vise kalorija.

9. LUBENICA ZA CELULIT

Namirnice ispunjene tecnoscu bore se protiv celulita i zadrzavanja tecnosti , a lubenica sadrzi casu vode po krisci. A sadrzi i likopen – znacajni antioksidant

10. SPARGLA ZA UKLANJANJE CELULITA

Spargla se nalazi na samom vrhu rasturaca celulita zato sto snazi vene i kapilare i kontrolise krvni pritisak. Takodje sadrzi glutacion – enzim koji pomaze u detoksikaciji, vitamin A i C – pomazu u jacanju koze, B vitamini – stvaraju zdravu cirkulaciju i limfu.

11. LUK IMA JAK ANTICELULIT UCINAK

Vazan sastojak u svakom jelu, luk je lako uneti u svakodnevni rezim ishrane i odlican je za uklanjanje celulita. Sadrzi i sumpor -umanjuje stetnost slobodnih radikala, vitamin C – antioksidant koji pomaze u izgradnji kolagena, vitamin E- stiti celijske membrane i sprecava oksidaciju masti.

12. BROKOLI TOP NAMIRNICA ZA CELULIT

Sadrzi sastojak nazvan alfa lipoinska kiselina koja sprecava ocvrscavanje kolagena prouzrokovano secerom, koje dovodi do pojave celulita. Sadrzi i selen-pospesuje delovanje vitamina C, E i beta karotina i kalcijum – jedna porcija brokolija pruza 10 posto od vaseg preporucenog dnevnog unosa kalcijuma.

13. SUSENO VOCE ANTICELULIT HRANA

Voce bogato kalijumom poput suvih sljiva, smokvi i kajsija, pomaze u regulaciji tecnosti. Sadrzi i vlakna i cink znacajan za sagorevanje masti i ima jak anticelulit ucinak.

14. AGRUMI ZA UKLANJANJE CELULITA

Jedna pomorandza srednje velicine obezbedjuje 80 mg vitamina C, dva puta preporuceni dnevni unos za odrasle, znacajan za gradnju kolagena. Sadrzi i metoksilacione bioflavonoide koji pospesuju cirkulaciju i jacaju kapilare, kao i vitamin B koji su dobri za energiju i cirkulaciju. A to je sve preduslov i temelj za zdravu kozu bez celulita

15. JAJA DOBRA HRANA PROTIV CELULITA

U organizmu, jaja stvaraju sastojak na bazi sumpora, koji pomaze u detoksikaciji alkohola i drugih toksina, smanjujuci iznos slobodnih radikala koji mogu biti njime izazvani i koji dovode do pojave celulita. Takodje sadrze i protein i vitamin A.

16. GOVEDINA (BEZ MASNOCE) ANTICELULIT NAMIRNICA

Jedan od najvecih dijetetskih izvora hranljivog sastojka koji sagoreva masti-celulit nazvanog konjugovana linoleinska kiselina. Sadrzi i gvozdje znacajno za porast energije, narocito tokom vezbanja i protein…

17. ZIVINA ANTICELULIT HRANA

Dobar izvor proteina sa niskim nivoom masti, samo zapamtite da uklonite kozicu i drzite se belog mesa, ne tamnijeg. Zivina sadrzi i cink koji je odlican saveznik u borbi protiv celulita i B vitamin.

18. DELIMICNO OBRANO MLEKO I SIREVI SA MALO MASTI HRANA PROTIV CELULITA

Mlecni proizvodi predstavljaju najbogatiji izvor dostupnog kalcijuma koji sagoreva masti i stoga jesu znacajni u borbi protiv celulita. Konjugovana linoleinska kiselina je jos jedan sastojak mlecnih proizvoda a njena uloga je u povecavanju gubitka masti i dobijanje misica i smatra se da ima antioksidantska svojstva.

19. ULJASTA RIBA ANTICELULIT MANIRNICA

Losos, tuna, skusa, pastrmka, haringa i grgec- lako se i brzo spremaju i imaju malo masti, a puno amticelulitnih proteina i minerala. Sadrze i osnovne masne kiseline a one pomazu izgradnju zdrave, cvrste koze bez celulita, i prostaglandine koji pomazu u regulaciji tecnosti, podrzavaju krvne sudove i unapredjuju cirkulaciju.

20. POVRCE IZ MORA PROTIV CELULITA

Bogato mineralima povrce iz mora poput morske trave i algi takodje je puno antioksidantima koji detoksikuju i osvezavaju kozu a celulit cini manje primetnim. Sadrzi i jod, ligani isnazni detoksifikator koji se bori protiv ucinka toksina, kalijum.


NAJBOLJI ANTICELULIT TRETMAN JE VACU STEP

NAJCESCA PITANJA U VEZI CELULITA

Da li treba da predjem na organsku hranu?

Neorganska hrana moze da sadrzi tragove pesticida i djubriva koji su toksicni. Organizam ih gura u zalihe masti gde mogu manje da stete, a onda poplavljuje zalihe vodomkako bi razvodnilo otrove, pogorsavajuci  problem celulita. Ukoliko ne predjete na organsku hranu, bar oljustite ili ocistite svo voce i povrce pre nego sto ih pojedete.

 

Da li treba da jedem samo belanca bez zumanaca?

Ne. U belancu su zastupljena vise jedna jedinjenja a u zumancu neka druga ali sva ta jedinjenja su neophodna vasem organizmu. Ali takodje ne treba preterivati sa zumancima jer ona sadrze holesterol. Tako da je maksimalna dnevna dozvoljena kolicina 2 jaja.

Da li je celulit stetan?

Celulit ne predstavlja bolest osim sto vas mozda cini nesrecnom. Ipak on moze biti znak da vas nacin zivota nije zdrav kao sto bi mogao biti – a to bi moglo uticati na vase opste zdravstveno stanje.

Share