BRAZILSKO PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA

PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA NAJBOLJE VEZBE

Podizanje zadnjice iskustva. Na osnovu dugogodisnjeg rada , sa klijentima razlicite gradje i fizicke spremnosti, izdvojili bi 3 najbolje vezbe za brazilsko podizanje zadnjice. Naravno ove vezbe su mnogo efikasnije ako se rade na Power Plate-u. Cucanj u trajanju od samo 30sec na 30Hz na Power Plate zamenjuje 900 cucnjeva u parteru . Isto vazi i siroki cucanj i iskorak kao i ostale vezbe.

BRAZILSKO PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA

Kako se pravilni izvode vezbe navescemo u sledecem teksu:

PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA VEBBA CUCNJEVI

PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA CUCNJEVI

CUCNJEVI

  • Cucnjevi su odlicna vezba ne samo da tonira i podize zadnjicu, vec i pomaze u izgradnji ukupne snage nogu.

Zauzmite stav. Neka noge budu u sirini ramena.  Stopala treba da budu okrenute prema napred, umesto da stopala ispadnu na stranu. Zategnite stomacne misice za stabilnost.

Stavite ruke u molitveni polozaj, dodirujuci dlanove. Trebali bi biti paralelni sa vasim grudima, ali ne dodirujte ih..Krenite sa cucnjevima. Skroz se spustite do poda. Pauzirajte na dnu. Zatim se ponovo podignite stisnite  zadnjicu dok stojite. Trebalo bi da osetite kako glutealni mišići i gornje butine rade da vas podignu na stojeci polozaj.

Ponovite ovu vezbu od 10-20 puta.Povecajte intenzitet ove vezbe za podizanje nogu dodavanjem težine u ruke. Koristite tegove od 2 do 5 kg.

Takodje i na Power Plate vezbamo i sa tegicima .

SIROKI CUCANJ PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA

PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA SIROKI CUCANJ

SIROKI CUCANJ

  • Baletski (SIROKI )cucanj. Uobicajena vezba za plesace, a savrsena za brazilsko podizanje zadnjice. Pomerite noge tako da su malo sire od sirine kukova. Prsti trebaju biti okrenuti napolje pod uglom od 45 stepeni.

Proverite da li ste u pravom polozaju osiguravajuci da kolena prate  prste. Podignite ruke nsa bocne strane tako da su paralelne sa podom, poput balerine, i spustajte se u cucanj. Pauzirajte na dnu. Zatim, polako se podignite natrag do ravne pozicije stiskanjem gluteusa dok se ne vratite na pocetnu poziciju.

Ponovite vezbu 10 do 20 puta. Mozete povecati intenzitet tako sto uzmete tegice u ruke.

Ova vezba spada u jednu od najtezih kada se izvodi na Power Plate-u.

ISKORAK SA OPTERECENJEM PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA

PODIZANJE ZADNJICE ISKUSTVA NAJBOLJA VEZBA ISKORAK

ISKORACI

  • Iskorak Uobicajena vezba za jacanje i toniranje donjeg dela tela, iskorak je jedana od najboljih vezbi za toniranje zadnjice.

Ponovo stojite stopalima u sirini kukova. Uverite se da imate dovoljno prostora za napred i nazad za ovu vezbu. Ispruzite nogu napred, prebacite teziste na tu nogu i spustite se u cucanj. Zadrzite. Ponovite 10 puta obe noge.

I ova vezba se takodje izvodi na Power Plate sa izdrzajem, zatim iskoraci u kombinaciji sa tegicima i loptom.

Naravno, neizostavni su tegici ili trake za zadnjicu.

Pored vezbi na Power Plateu posebno bi izdvojili i tretman za podizanje zadnjice Amadiva . Putem elektricnih impulsa dolazi do stimulisanja misica  jacanja i podizanja.

Podizanje zadnjice iskustva Najbolja kombinacija, i najbolji rezultat za Podizanje zadnjice iskustva nasih klijenata  za brazilsko podizanje zadnjice je Power Plate u kombinaciji sa Amadiva LYBRA.