ANTICELULIT

Ishrana protiv celulita saveti nutricionista

Ishrana protiv celulita  kako uklonitit celulit  sa hranom.

 U poslednje vreme i muskarci mogu pokazati znakove celulita kad pate od nedostatka androgena, muskih polnih hormona.

Dakle, ko ili sta je krivo za celulit osim vec pomenutog slabog vezivnog tkiva ?

Genetska predispozicija: Nazalost, te kvrzice ispod vase koze  celulit moze biti nasledan. Ako se vasa mama bori sa slabim vezivnim tkivom, verovatno cete i vi dobiti celulit …

Hormoni: Osecate se poput hodajuce narandze neposredno pre menstruacije? To se moze dogoditi zbog promena u ravnotezi hormona. Osim toga, jeste li znali da i antibebi pilule mogu uzrokovati pojavu celulita.

Nezdrav nacin zivota: Alkohol, cigarete ili stres imaju negativne ucinke na vase telo. Nezdrav izbor hrane takodje potstice celulit jer se visak telesne masti cesto talozi na zahvacena podrucja .

ISHRANA PROTIV CELULITA

Zdrava, uravnotezena ishrana nije samo sjajna za izgubiti nekoliko kilograma, vec i za „oguliti” tu narandzinu koru. Zapravo to koristi celom vasem telu. Vece masne naslage na bedrima i zadnjici nisu samo neugodne, vec stisnu i vase krvne zile. Kao posledica toga, protok krvi u vasem telu je ometen, metabolizam se usporava i limfna drenaza je poremecena. To zauzvrat cini vasu kozu manje zategnutom, a gadni dzepovi narandzine kore postaju jos vidljiviji.

Pa, sta da radimo? Pojacajte metabolizam!

Ne jedite brzu hranu, kao ni masnu hranu, alkohol i secer. Svi oni su najbolji prijatelji celulita i podsticu njegovo postojanje. Osim toga, svi mogu dovesti do prekomerne tezine.
Da biste se oslobodili celulita: Tokom dana pijte dovoljno vode ili nezasladjenog caja (probajte zeleni caj ili caj od koprive). To pomaze telu da transportuje vitalne hranjive stvari do svojih celija i eliminise otpadne proizvode.

NUTRICIONISTICKI  SAVETI HRANA ZA SMANJENJE CELULITA

Ishrana s malo natrijuma.  Jeste li znali da hrana bogata solima dovodi do zadrzavanja tecnosti u tkivu? Nateceno tkivo cini CELULIT još vidljivijim.
Hrana bogata kalijumom: jedite za hranu poput visanja, banana, krompira, djumbira i articoka. Imaju jedno zajedničko: sadrze puno kalijuma. Ovaj vazan mineral pomaze pri prenosu kiseonika i hranjivih sastojaka u vase celije . Stavise, kalijum takodje podstice izlucivanje otpadnih proizvoda iz vaseg tela, dok se celije popravljaju i obnavljaju. Takodje orasasti plodovi s visokim sadrzajem vitamina E izvrsni su za vasu kozu. Ali imajte na umu da i orasi sadrze puno masti, sto pospjesuje debljanje. Dovoljna je saka dnevno.

VEZBE PROTIV CELULITA

Vitamin C: Paprike i kivi obogacene su vitaminom C koji podstice proizvodnju kolagena u vasem telu. A kolagen je odgovoran za glatku i ujednacenu kozu.
Izbegavajte oscilacije u tezini! Brzo mrsavljenje (i dobitak na tezini) moze podspesiti celulit. Uz to, takodje gubite misice , sto nije dobro.
Dakle potrebno je telu obezbediti hranljive materije, sa puno nutritijenata, da bi normalno funkcionisalo.

Tags: CELULIT

Recent Posts

EPILACIJA LASEROM ISKUSTVA

Pre nekoliko godina sam odlucila  da prekinem brijanje nogu i presla na depilaciju. Muka mi je od uraslih dlaka i…

KALKULATOR TRUDNOCE

Pregnancy Calculator provided by calculators.tech

NUTRITIVNI KALKULATOR

Macro Calculator provided by calculators.tech

IDEALNA TEZINA KALKULATOR

Ideal Body Weight Calculator provided by calculators.tech

LEAN BODY MASS KALKULATOR

Lean Body Mass Calculator provided by calculators.tech

KALKULATOR ZA MRSAVLJENJE

  Weight Loss Calculator provided by calculators.tech