KAKO SKINUTI STOMAK

kako-skinuti-stomak-3-

KAKO SKINUTI STOMAK
Iako gubitak masti sa ovog podrucja moze biti tesko, postoji nekoliko stvari koje mozete uciniti da smanjite suvisnu masnocu sa stomaka
Evo saveta za gubljenje masnoce u stomaku, potkrepljeni naucnim istraživanjima.

KAKO SKINUTI STOMAK SAVETI

1. Jedite puno topljivih vlakana

Rastvorljiva vlakna apsorbiraju vodu i formiraju gel koji pomaze da hrana lakse prodje kroz probavni sistem.
Studije pokazuju da ova vrsta vlakana podstice mrsavljenje pomazuci vam da se osecate sito i pomaze KAKO SKINUTI STOMAK, tako da prirodno jedete manje. Nadalje, topljiva vlakna mogu pomoci KAKO SKINUTI STOMAK i u borbi protiv masnoca u stomaku.


Potrudite se da svakodnevno konzumirate hranu s visokim udelom vlakana. Izvrsni izvori topivih vlakana uključuju laneno seme, rezance shiataki, psenicne klice, avokado, mahune i kupine.

Kako skinuti stomak savet br 2. Izbegavajte hranu koja sadrzi trans masti

Trans masti nastaju ubacivanjem vodonika u nezasicene masti. Nalaze se u nekim margarinima i namazima, a cesto se dodaju u pakovanim namirnicama.Te su masti povezane s upalom, srcanim bolestima, insulinskom rezistencijom i trbusnom masnocom .
Da biste smanjili masti – KAKO SKINUTI STOMAK i zastitili svoje zdravlje, pazljivo procitajte nalepnice sastojaka i drzite se podalje od proizvoda koji sadrze trans masti. Cesto su navedene kao delomično hidrogenizirane masti.

3. Ne pijte previse alkohola

Alkohol moze imati koristi za zdravlje u malim kolicinama, ali ozbiljno je stetan ako pijete previse. Istrazivanja pokazuju da previse alkohola takodje moze dovesti do sticanja masnoce u stomaku.

kako skinuti stomak 4
Smanjivanje alkohola moze vam pomoc DA SKINUTE STOMAK i  da smanjite obim struka. Ne trebate ga se potpuno odreći, ali ogranicenje kolicine koju popijete u jednom danu moze pomoci.

4. Jedite visoko proteinsku hranu

Protein je izuzetno vazan nutrijent za kontrolu tezine. Visok unos proteina povecava oslobadjanje hormona sitosti PYY, koji smanjuje apetit . Proteini takodjer povecavaju vasu metabolicku stopu i pomazu da zadrzite misicnu masu tokom gubitka kilograma .
Obavezno ukljucite dobar izvor proteina pri svakom obroku, poput mesa, ribe, jaja, mlecnih proizvoda, belancevina iz surutke , grasak, pasulj, soju, heljdu, kinou, …

5. Smanjite nivo stresa

Stres vas moze naterati da dobijete masnocu u stomaku pokretanjem nadbubrezne zlezde za proizvodnju kortizola, poznatog i kao hormon stresa.
Istraživanja pokazuju da visok nivo kortizola povecava apetit i pokrece skladistenje masti u stomaku.

Nadalje, zene koje vec imaju veliki struk imaju tendenciju da proizvode vise kortizola kao odgovor na stres.

Za BRZO SKIDANJE  STOMAKA i smanjenje masnoce na stomaku ukljucite se u ugodne aktivnosti koje ublazavaju stres. Fizicka aktivnost je pravi nacin da se oslobodite stresa.

A da li ste znali da vezbanjem na Power Plate-u luci se hormon srece. 

Stres može pospješiti rast masti oko vašeg struka. Minimiziranje stresa trebao bi biti jedan od vaših prioriteta ako se pitate KAKO SKINUTI STOMAK i  pokušavate smršavjeti.